تفاوت وکیل با وکیل مدافع

وکیل مدافع

تفاوت وکیل با وکیل مدافع چیست؟

وکیل مدافع چه کسی است؟

تفاوتی بین کلمات وکیل و وکیل مدافع وجود ندارد و منظور از این دو اسم ، فردی است که از حقوق فردی دیگر، که او را نماینده‌ ی قانونی خود کرده، دفاع می‌کند. و یا در احقاق حق او مبادرت به طرح دعوی حقوقی یا شکایت کیفری می نماید.

وکیل مدافع در قرآن

در آیه توکل از قرآن می‌ توان تفسیری مبنی بر خصوصیات وکیل مدافع برداشت کرد. که در این آیه منظور از وکیل مدافع از اعتماد به ديگرى در كار است. و اگر به او، وكيل می‌ گویند چون كار به او واگذار می‌ شود

همچنین راغب اصفحانی در کتاب مفردات فی غریب القرآن می‌ گوید: «توكل» اين است كه بر غير خود اعتماد كنى و او را نائب خود قرار دهى و ـ لذا ـ می‌ فرماید: (…وَ كَفى بِاللّهِ وَكيلاً) يعنى «به او بسنده كن تا كار هاى تو را انجام دهد.»

خواسته موکل از وكيل‌ مدافع و وکیل گيرى شامل موارد زیر می شود 

  • الف: صاحب‌کار از انجام كار ناتوان است، يا كار مهم‌تری در دست دارد، ازاین‌جهت كار را به ديگرى واگذار می‌کند.
  • ب: وكيل در انجام كار از بصيرت و آگاهى بيشترى برخوردار است.

فواید سپردن امور حقوقی به وکیل مدافع حاذق

فواید سپردن کارها به وکیل مدافع این است که وکیل مدافع کار‌ها را برای فرد حقیقی/حقوقی آسان می‌کند زیرا که او در انجام کار آگاهی بیشتری دارد. البته بر عکس آن هم وجود دارد واین شعر بیانگر موضوع می باشد.کارت از رونق ار چو ماه شود     ز و کیلان بد تباه شود

همچنین شغل وکالت وکیل مدافع به‌ عنوان یکی از مشاغل اجتماعی شناخته می شود که هر شخص می‌ تواند شخصی دیگر را به‌ عنوان نایب خود در رسیدگی به مسائل حقوقی یا اداری انتخاب نماید.

تعریف وکیل مدافع در قانون مدنی چیست؟

قانون مدنی در مواد ۶۵۶ لغایت ۶۸۳ مبادرت به بیان کلیات عقد وکالت می‌ پردازد و به‌ موجب این مواد قانون مدنی ، وکالت: «عقدی است که یکی از طرفین، طرف دیگر را بر انجام امری نایب خود قرار می‌ دهد. و صحت عقد منوط به قبول شخص وکیل می‌ باشد و در عقد وکالت مدنی ایجاب و قبول می‌ تواند با لفظ یا فعلی که دلالت بر آن نماید واقع شود».

همچنین در ماده ۱۸۳ قانون مدنی «عقد» به معنی این است که یک یا چند نفر در مقابل یک یا چند نفر دیگر تعهد به امری نمایند و مورد قبول آن‌ ها باشد؛ اراده دو نفر یا بیشتر در بستن عهدی ملاک عقد تلقی می‌گردد.

اراده وکیل مدافع  و موکل در عقد وکالت

در عقد وکالت اراده موکل و وکیل بر این است که یک‌ طرف اراده اعطای نیابت داده و طرف دیگر اراده قبول اجرای نیابت را می‌ دهد. و رفتاری که می‌ تواند این دو اراده را به یکدیگر پیوند دهد از جنس لفظ یا بیان و یا رفتاری به شکل فعل یا ترک فعل خواهد بود. و از آنجا که به شخصی که انجام دهنده کار است وکیل گفته میشود و از آنجا که وکیل در دفاع از حقوق قانونی موکل اقدام مینماید به اصطلاح وکیل دفاع کننده از حق یا اصطلاحا وکیل مدافع نیز گفته می شود.

نقش وکیل مدافع در قبال مراجعه کننده چیست؟

نقش وکیل مدافع در قبال مراجعه کننده این است که وکیل مدافع میبایست اظهارات و خواسته اصلی موکل را شناسائی و با ارائه راه حلی که کمترین تبعات حقوقی در آینده را دارد نسبت به حل مسائل موکل اقدام نماید.

همچنین وکیل مدافع ضمن توافق در خصوص میزان حق الزحمه خود مبادرت به فعالیت حقوقی از قبیل طرح یا دفاع از حقوق موکل در قبال حق از دست رفته یا ادعای مطرح شده در دادخواست یا شکوائیه مورد نیاز یا مطرح شده بر علیه موکل می پردازد.

در چه پرونده هائی از وکیل مدافع استفاده می شود؟

استفاده از خدمات وکیل مدافع در تمامی پرونده ها لازم و ضروری نیست ولی برای حل و فصل نمودن تمامی پرونده های حقوقی، کیفری و  خانواده  می توان از خدمات وکالتی و مشاوره وکیل مدافع به صورت حضوری یا آنلاین استفاده نمود و بهتر است در پرونده هائی که میدانید گفتار و رفتار شما می تواند در فرایند دادرسی پرونده تاثیر گذار است. از خدمات مشاوره یا وکالت وکیل مدافع استفاده نمائید.

همچنین در پرونده هایی که میبایست جزئیات قانونی مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد استفاده از خدمات وکیل مدافع ضرورت می یابد چرا که هر یک از مواد قانونی بر اساس منشا خود مورد تفسیر قرار میگیرد.و استفاده از همراهی وکیل مدافع میتواند در فرایند تحلیل قانونی تاثیر گذار باشد.

همچنین در طرح یا دفاع از دعاوی حقوقی یا کیفری که بر اساس اسناد و یا قراردادهائی تشکیل شده است میتوان از خدمات وکیل مدافع  در بررسی و اظهار نظر در مورد اسناد و مشاوره قرارداد استفاده نمود.

در برخی از پرونده ها و دعاوی و شکایات مطروحه در مراجع قضائی ضرورت اظهار نظر کارشناسان رسمی یا کارشناس خبره وجود داشته است. و استفاده از وکیل مدافع در جهت درخواست کارشناسی و یا همراهی با کارشناس در حل مسئله حقوقی و یا کیفری میتواند ضرورت یابد.

در پرونده هایی که موضوع دارای اهمیت خاصی است و طرف مقابل شما از وکیل دادگستری برای طرح یا دفاع از حقوق قانونی استفاده می نماید استفاده از وکیل مدافع می تواند ضرورت داشته باشد چرا که برخی استدلال های منطقی وکیل طرف مقابل  میتواند به شکل موثری روند دادرسی را دچار تغییر نماید.

همچنین در زمانی که حل مسئله پرونده دارای پیچیدگی ها یا ظرایف و نکات تاثیر گذار بر روند دادرسی می باشد میتوان از خدمات وکیل مدافع دادگستری برای اقناع مراجع قضائی استفاده نمود.

ملاک های انتخاب وکیل مدافع چیست؟

یک وکیل مدافع خوب را بر اساس نیاز خود تشخیص میدهیم و ملاکی قطعی برای خوب بودن یک شخص زن یا مرد وکیل مدافع وجود ندارد. ولی میتوان توانائی وکیل مدافع در جستجوی حقیقت، تشخیص مسئله اصلی، انتخاب راه حل جامع با آینده نگری حقوقی، توانائی استدلال منطقی و مذاکره را به  عنوان برخی از ملاک های انتخاب وکیل مدافع در نظر گرفت.

همچنین بودجه و هزینه حق الزحمه یا حق الوکاله و یا نحوه دریافت آن میتواند ملاکی برای انتخاب وکیل مدافع شایسته موضوع حقوقی شما باشد.

خصوصیات وکیل مدافع را اینجا ببینید.

در شهر هائی مثل تهران و مشهد از چه وکیل مدافعی استفاده کنیم؟

در هر یک از شهر های ایران مثل مشهد یا تهران میتوان از هر وکیل مدافعی هر چند مقیم مرجع قضائی نباشد استفاده نمود. به طور مثال میتوان از استخدام وکیل مدافع مقیم مشهد برای حل یک مسئله حقوقی در شهر تبریز یا تهران و یا خارج از مرزهای سرزمینی مثل استانبول استفاده نمود. و ملاک انتخاب وکیل مدافع شایسته بر اساس خواست و اراده و نحوه استخدام وکیل مدافع توسط موکل می باشد.

بهترین وکیل مدافع ایران چه کسی است؟

همانطور که اعلام شد ملاکی قطعی برای انتخاب وکیل مدافع خوب یا انتخاب بهترین وکیل مدافع در ایران وجود ندارد. و اراده و خواست اصلی موکل که در هر پرونده ای متفاوت است. ملاک انتخاب بهترین وکیل مدافع در حل و فصل پرونده های قضائی در ایران می باشد.

وکیل مدافع کلاهبرداری چه کاری انجام می دهد؟

وکیل مدافع کلاهبرداری در دفاع از حقوق قانونی موکل خود بر اساس قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس ارتشا و کلاهبرداری مبادرت به تنظیم شکواییه یا تنظیم لایحه دفاعیه مینماید. و در اثبات یا رد عناصر قانونی، مادی و معنوی جرم کلاهبرداری تلاش مینماید. و با تحلیل رفتار فرد به اثبات یا دفاع از اتهام کلاهبرداری میپردازد.

مشخصات وکیل مدافع خانواده را اینجا ببینید.

آیا میتوان در کار وکیل مدافع دخالت نمود؟

در فرایند رسیدگی به اجرای برنامه وکالتی وکیل مدافع، هر یک از وکیل و موکل در هر زمان که بخواهد میتواند از عقد وکالت خارج شود. و موکل نیز میتواند هر وقت حتی در زمان جلسه دادرسی و در هر یک از مراحل بدوی، تجدید نظر یا فرجام خواهی و همچنین در هر یک از مراجع رسیدگی اعم از دادسرا یا دادگاه وکیل خود را عزل نماید.

در صورتی که موکل از رفتار، گفتار یا دفاعیات وکیل خود راضی نباشد می تواند در دادرسی دخالت نموده و وکیل خود را عزل نماید. و موکل برای عزل وکیل خود می بایست لایحه ای را به صورت نوشته دستی یا به صورت ثبت در سامانه الکترونیک ثنا به مرجع قضائی تسلیم نماید. و اظهار دارد ریاست محترم دادگاه/دادسرا/مرجع قضائی بدین وسیله درخواست عزل وکیل را از پرونده به شماره123 خواستارم.

نیازهای مطالعه پرونده توسط وکیل مدافع چیست؟

وکیل مدافع برای اینکه بتواند پرونده شما را مورد مطالعه قرار دهد می بایست صلاحیت اعلام وکالت در پرونده را داشته باشد به طور مثال اعلام وکالت در پرونده هائی که مرجع اعتراض به رای آن ها دیوان عالی کشور است یا موضوع از جرائم امنیتی است. وکیل مدافع می بایست یا وکیل پایه یک دادگستری و یا وکیل مورد قبول مرجع قضائی باشد. و در صورتی که وکیل مدافع صلاحیت اعلام وکالت در پرونده را داشته باشد میبایست ابتدا با تنظیم وکالتنامه الکترونیک مبادرت به اعلام وکالت در پرونده نماید. که مستلزم ابطال تمبر هزینه دادرسی و همچنین تمبر اعلام وکالت بوده است. و پس از ثبت اعلام وکالت میبایست درخواست مطالعه خود را تقدیم مرجع قضائی نموده و با مراجعه حضوری پرونده شما را مورد مطالعه قرار دهد و در صورت لزوم از اوراق پرونده اسکن الکترونیک دریافت نماید.

تعریف وکیل مدافع جوان را اینجا ببیمید

وکیل مدافع زمین خواری چه کسی است؟

یکی از مسائل حقوقی  و قضائی پیش روی وکیل مدافع اختلافات بین اشخاص یا افراد و دولت در خصوص پرونده های ملکی یا غیر ملکی مربوط به زمین می باشد و زمین خواری که اصلاحی غیر حقوقی است میتواند معانی متفاوتی داشته باشد. چرا که زمین خواری به معنی تصر فات غیر قانونی زمین هایی است که اشخاص یا متهمین با سند سازی یا بدون سند سازی عادی و یا رسمی مبادرت به تصرف زمین های متعلق به اشخاص یا دولت می نمایند. و در پرونده های قضائی شاهد پرونده های زیادی هستیم که موضوع آن تصرفات یا مالکیتهای غیر قانونی بر زمین یا اصطلاحا زمین خواری می باشد که میتواند درای عواقب حقوقی یا کیفری قابل مجازات باشد و وکیل مدافع زمین خواری نیز اصطلاحا به وکیلی گفته میشود که میتواند از حقوق افراد در قبال متصرفین و متجاوزین زمین تحت مالکیتشان دفاع نماید و در فرایندهای دادسرا یا دادگاه های کیفری یا حقوقی به دفاع یا طرح دعوا یا شکایت بپردازد.

وکیل مدافع بین المللی چه کسی است؟

وکیل مدافع بین الملل کسی است که اشخاص بعضا برای حل مسائل اداری، حقوقی یا کیفری مرتبط با دستگاه های اداری یا قضائی نیازمند استفاده از خدمات او در سطح بین الملل میباشند. همیشه استفاده از وکیل های مقیم در محل اقامت موکل نمی تواند منجر به حل مسائل اشخاص باشد. از این رو استفاده از وکیل مدافع در سطح بین الملل میتواند راه حلی در حل مسائل افراد و یا اشخاص حقیقی یا حقوقی باشد. و شرایط انتخاب وکیل در سطح بین الملل بر اساس موضوع و فرایند اجرای برنامه وکالتی متفاوت می باشد.

اجرای عدالت در نتیجه دفاع وکیل را اینجا ببینید.

این نوشته در وکیل ارسال شده و با برچسب گذاری شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *