تعریف جامع جرم توهین- مشاوره با وکیل
جرم توهین به اشخاص عادی چیست؟ مطابق ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی ایران جرم توهین به اشخاص عادی، هر نوع رفتار عرفا کوچککننده شخصیت است که از طریق بیان گفتاری یا کلامی و مستقیم و یا به صورت غیر مستقیم و غیر کلامی یا به صورت نوشتاری یا به صورت ویس و صدا یا ویدئو در فضای واقعی یا فضای مجازی از قبیل شبکه های اجتماعی تلگرام، واتس آپ یا اینستاگرام صورت می گیرد. مثل به کار بردن الفاظ رکیک موجب توهین یا فحاشی و این رفتار مجرمانه چنانچه موجب حد قذف نباشد موجب محکومیت متهم به مجازات توهین از قبیل شلاق، جزای نقدی و در موارد سب النبی اعدام گردد.
برای مشاهده قذف از منظر حقوق کیفری اینجا را ببینید.
جرم توهین از طریق پیامک چیست؟
جرم توهین میتواند بهصورت پیامک توهین آمیز باشد که در این صورت متهم از طریق تلفن همراه و یا سامانه رایانهای و در فضای تلفن و یا در بستر اینترنت یا فضای مجازی، پیامکی به شکل متن، ویس و یا ویدئو برای شاکی ارسال و محتوای پیامک به صورت توهینآمیز میباشد .
مجازات توهین پیامکی چیست؟
در صورتی که ثابت شود پیامک ارسالی با قصد و اراده مالک ارسال شده و سایر شرایط اثبات جرم توهین وجود داشته باشد. بسته به نوع توهین که میتواند ساده ، مشدد و یا توهین از نوع ساب النبی باشد دارای مجازات متفاوتی می باشد که در زیر بررسی شده است.
مجازات توهین با توجه به قانون کاهش مجازات ۱۳۹۹ چیست؟
بر اساس ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی فرد محکوم به توهین به مجازات تا ۷۴ ضربه شلاق تعزیری و یا ۵۰ هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی محکوم میگردد که به طور مثال مجازات توهین پیامکی با توجه به بند ج ماده ۱ قانون کاهش مجازات مصوب 23/02/1399 به مجازات جزای نقدی درجه ۶ یا محکومیت به پرداخت جزای نقدی از ۲۰ میلیون ریال تا ۸۰ میلیون ریال در حق دولت ) محکوم میگردد.
نحوه شکایت توهین پیامکی چگونه است؟
برای طرح شکایت به اتهام توهین از طریق پیامک بهتر است از متن پیامک ارسالی که حاوی شماره تلفن یا آی دی و مشخصات حساب کاربری است اسکرین شات گرفته و یا ویس و صدا یا ویدئو ارسالی از طریق تلفن همراه یا ایمیل یا شبکه اجتماعی را جمع آوری و با تنظیم متن شکایت که فرایند توهین را نشان دهد با دریافت وقت دفتر خدمات الکترونیک قضائی شکایت خود را ثبت نمائید. برای پیگیری شکایت صورت گرفته بر اساس ابلاغیات سامانه ثنا به مراجع انتظامی یا قضائی مد نظر ابلاغیه مراجعه و شفاها و کتبا و صریحا الفاظ به کار رفته در توهین را اعلام و دلایل خود مثل متن پیامک توهین و یا شهادت شهود و هر اماره ای که برای قاضی علم ایجاد نماید را ارائه نمائید.
مرجع قضائی رسیدگی کننده بر اساس دلایل موجود در پرونده مبادرت به رسیدگی و صدور رای می نماید.
شرایط رضایت نسبت به جرم توهین چیست؟
جرم توهین از جرائم قابلگذشت محسوب میگردد و جز با شکایت شاکی، متهم تحت تعقیب قرار نمیگیرد. با گذشت شاکی نیز قرار موقوفی تعقیب صادر میگردد.
رضایت میتواند بهموجب رضایتنامه رسمی و تنظیمی در دفتر اسناد رسمی یا مرجع قانونی صدور سند رضایت و یا با حضور شاکی در نزد مقام تحقیق یا دادگاه و در ضمن صورتجلسه دادگاه یا تائید اعلام رضایت مکتوب در دفتر خدمات قضائی صورت بگیرد. مطابق به گذشت مشروط یا معلق ترتیب اثر داده نمیشود مگر شرط یا معلق علیه اجرا شده باشد.
نحوه اثبات جرم توهین چگونه است؟
در اثبات مجرمیت متهم میبایست فرایندی که بر اساس آن فعل یا ترک فعل مرتکب جرم توهین شده است را به همراه قصد مجرمانه او در ارتکاب جرم توهین ثابت نمود و اثبات این فرایند نیازمند تنظیم شکوائیه توهین میباشد. که در آن مشخصات شاکی و متهم ( در صورت وجود ) و شرایط توهین صورت گرفته نوشته شده است. از طریق دفاتر خدمات قضائی در مراجع قضائی ثبت نمود و جریان در فرایند دادرسی توهین را می توان بر اساس استناد به شهادت شاهد یا دلایلی مثل پیامک یا صدای توهین آمیز که بتواند موجب علم قاضی شود و یا بر اساس اقرار متهم ثابت نمود.
معنی توهین و فحاشی با توجه به استفساریه مجلس را اینجا ببینید.
توهین مشدد چیست؟ مجازات توهین ارباب رجوع به کارمند چیست؟
با توجه به ماده ۶۰۹ قانون مجازات اسلامی یا ماده ۱۱۲ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی اگر کسی با توجه به سمت یکی از رئیسجمهور، رئیس قوه مقننه و رئیس قوه قضائیه و یا با توجه به سمت معاونین رئیسجمهور یا با توجه به سمت وزرا یا نمایندگان مجلس شورای اسلامی یا نمایندگان مجلس خبرگان یا اعضای شورای نگهبان یا با توجه به سمت قضات دادگستری یا اعضای دیوان محاسبات یا کارکنان وزارتخانهها و مؤسسات و شرکتهای دولتی و شهرداریها در حال انجاموظیفه یا به سبب انجاموظیفه توهین نماید به سه تا شش ماه حبس و یا تا ۷۴ ضربه شلاق و یا ۵۰ هزار تا ۱میلیون جزای نقدی محکوم میگردد.
در این ماده توجه به سمت افراد فوق که در حال انجاموظیفه باشند ملاک مجازات توهین تشدید میگردد.
توهین به رهبری و مجازات آن چیست؟
مطابق ماده ۵۱۴ قانون مجازات اسلامی مبحث تعزیرات توهین به امام خمینی و مقام معظم رهبری با هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل و یا با هر زبانی جرم و مرتکب ۶ ماه تا ۲ سال زندان خواهد داشت و ملیت ایرانی یا خارجی توهین کننده تفاوتی در مجازات مرتکب جرم توهین به رهبری ندارد.
همچنین مطابق ماده ۲۷ قانون مطبوعات مصوب سال ۱۳۶۴ اگر نشریه ای به مقام رهبری جمهوری اسلامی ایران اهانت نماید پروانه نشریه لغو و مرتکب مجازات میشود.
توهین به مقدسات چیست؟
بر اساس ماده ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی توهین به پیامبر اسلام و انبیاء عظام الهی و ائمه معصومین جرم میباشد. در صورتی که حکم ساب النبی را داشته باشد به مجازات اعدام محکوم میگردد.
نمونه مجازات ساب النی را در خبرگزاری میزان میتوان مشاهده نمود.
حکم توهین به حضرت زهرا س چیست؟
توهین یا قذف و فحاشی به حضرت زهرا سلام الله علیه یکی از موارد سب النبی محسوب شدن توهین کننده میباشد و مجازات آن اعدام میباشد
حکم توهین و مزاحمت برای اطفال و زنان در خیابان چیست؟
مطابق ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی مبحث تعزیرات هر کس در اماکن عمومی یا خیابان و معابر عمومی متعرض یا مزاحم اطفال یا زنان بشود یا با رفتاری مثل به کار بردن لفظ یا حرکات مخالف شئون و حیثیت به اطفال یا زنان توهین نماید به مجازات ۲ تا ۶ ماه حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق تعزیری محکوم میگردد.
مجازات توهین به رئیس کشور خارجی یا نماینده کشور خارجی چیست؟
همچنین مطابق ماده ۵۱۷ قانون مجازات اسلامی هر کس نسبت به رئیس کشور خارجی یا نماینده کشور خارجی که وارد خاک ایران شده باشد توهین نماید به یک تا ۳ ماه حبس محکوم میگردد مشروط بر اینکه توهین به رئیس کشور ایران یا نماینده کشور ایران در آن کشور خارجه نیز جرم و قابلتعقیب باشد.
تعریف جامع افترا را اینجا ببینید.
جهت مشاهده نتایج پرونده های موفق در رابطه با توهین کلیک نمایید.
وکیل توهین چه کسی است؟
بر اساس انواع جرائم مرتبط با توهین و فحاشی که ممکن است از نوع ساده ، مشدد و یا از نوع توهین حدی یا قذفی باشد مشاوره با وکیل با تجربه در زمینه پرونده های توهین و بررسی حقوقی و کیفری ابعاد توهین صورت گرفته میتواند قربانی یا متهم جرم توهین را از عواقب رسیدگی های موضوع توهین صورت گرفته مطلع نماید.
نحوه اثبات یا دفاع از رفتار مجرمانه و نحوه دادرسی کیفری و مجازات متهم تاثیر گذار از اظهارات و دفاعیات شاکی و متهم می باشد و مشاوره با وکیل میتواند باعث نتیجه بخش بودن رسیدگی قضائی گردد .
وکیل توهین وکیل دادگستری است که با توجه به دانش و تجربه خود و با توسل به استدلال منطقی رفتار مجرمانه را مورد تحلیل قرار میدهد. بر اساس اینکه رفتار فوق توهین ساده یا مشدده و یا قذف و افترا است مبادرت به تنظیم شکوائیه بر اساس دلایل موکل می نماید این دلایل میتواند شهادت افراد شاهد توهین یا متن پیامک توهین آمیز یا دلایلی باشد که به هر نحوی بتواند رفتار توهین آمیز را ثابت نماید.
شرایط اعتراضیه و تجدید نظر از حکم توهین چگونه است؟
مممکن است به هر دلیلی حکم و رای صادره نسبت به توهین بر خلاف قانون باشد که در این صورت معترض که میتواند شاکی یا متهم باشد میبایست با تحلیل رای صادره و با استناد به دلایل پرونده و یا اوضاع و احوال و امارات و نشانه های ارتکاب جرم توهین اعتراض خود را در غالب لایحه تجدید نظر در یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضائی ثبت نماید. این امر میتواند با همراهی یا مشاوره وکیل با تجربه در خصوص توهین صورت بگیرد.
نقش وکیل در دفاع از جرم توهین
وکیل در دفاع از متهم به جرم توهین میتواند با توسل به اصل برائت و بر اساس حقوق دفاعی متهم دفاعیات کیفری و مستندات قانونی مرتبط با فرایند رسیدگی کیفری را در دفاع از متهم به جرم توهین ابراز نماید او همچنین میتواند در جهت حل مسئله و اختلاف بین اشخاص مبادرت به رایزنی و مصالحه نماید. همچنین میتواند با ورود خدشه به دلایل ارائه شده توسط شاکی یا ارائه دلایل مخالف با شکایت به دفاع از موکل خود بپردازد.
آیا امکان مشاوره حقوقی غیر حضوری در خصوص توهین وجود دارد؟
جرم توهین از جرائمی است که مشاوره در خصوص آن نیازمند حضور وکیل و موکل در جلسه حضوری مشاوره ندارد. موکل میتواند به صورت غیر حضوری مسئله خود در خصوص پرونده توهین را برای وکیل توضیح داده و وکیل بر اساس اظهارات شاکی و توجه به جزئیات و دلایل پرونده میتواند به صورت غیر حضوری مشاوره حقوقی توهین را به موکل خود ارائه دهد.
آیا توهین زن یا مرد به همسرش جرم است؟
ارتکاب جرم کیفری توهین توسط هر شخص بر علیه هر شخصی دیگر جرم تلقی میگردد. زن و شوهر بر حسب نوع توهینی که انجام داده است مستحق مجازات می باشد.
آیا توهین افراد خارجی مثل افراد متبوع افغانستان یا ورزشکارانی مثل رونالو یا مسی یا خوانندگانی مثل امینم دارای مجازات است؟
ارتکاب جرم توهین توسط اتباع ایرانی یا خارجی موجب اعمال مجازات توهین میگردد. دادگاه های ایران بر حسب یکی از اصول صلاحیت میتوانند خود را صالح در رسیدگی به جرم اتباع خارجی بدانند. مبادرت به رسیدگی به اتهام توهین و مجازات بنمایند .
مجازات توهین قاضی یا کارمند دادگستری به ارباب رجوع چیست؟
توهین بسته به ساده یا مشدد دارای مجازات جزای نقدی یا حبس خواهد بود. از نظر قانون مجازات اسلامی فرقی بین قاضی ، وکیل ، کارمند و منشی دادگستری با افراد عادی وجود ندارد.
شکایت نسبت به جرم ناشی از ارسال پیامک توهین آمیز چگونه است ؟
شاکی با استناد به متن پیامک توهین آمیز که این متن میتواند بر روی دست نوشته یا نوشته تایپی در صفحات واقعی یا فضای مجازی و اینترنتی مثل شبکه اجتماعی مث تلگرام ، واتسپ ، اینستاگرام ، یوتوب و یا از طریق پیامک بر روی تلفن همراه یا از طریق پیامک از طریق ایمیل یا جیمیل صورت بگیرد و انتساب جرم به متهم میبایست بر اساس دلایل یا امارات موجب علم قاضی به اثبات برسد و شاکی با مستند نمودن شکوائیه خود با متن پیامک توهین آمیز میتواند شکایت خود را بر علیه متهم مشخص و یا نامعلوم در دفتر خدمات قضایی ثبت و از دادستان تعقیب متهم به ارسال پیامک توهین آمیز را بخواهد.
ارسال پیامک توهین آمیز و افترا چه تفاوتی با یکدیگر دارد ؟
توهین به کار بردن کلمات توهین آمیز میباشد ولی افترا به معنی این است که رفتاری مجرمانه به فرد نسبت داده شود مثلا توهین به مامور دولت در حین انجام وظیفه می تواند با گفتار و یا رفتار توهین آمیز صورت بگیرد و ثلا به مامور دولت گفته ای توهین آمیز گفته شود ولی در افترا به مامور دولت شخص گوینده توهین نمی کند بلکه رفتاری مجرمانه مثل اختلاس یا کلاهبرداری را نسبت و از اثبات آن نیز عاجز میباشد و مجازات توهین به شخص عادی دارای مجازات جزای نقدی درجه ۶ و ۲۰۰ هزار تومان تا ۴ میلیون تومان و مجازات افترا ۶ ماه تا ۳ سال حبس یا شلاق تعزیری تا ۷۴ ضربه می باشد.
پیامک در پاسخ و جواب به پیامک توهین آمیز چه مجازاتی دارد ؟
توهین رفتاری است که مطابق قانون دارای مجازات فاعل مستقل می باشد و هر فردی بابت توهین به مجازات قانونی محکوم میگردد.
توهین به پیامبر اسلام چه مجازاتی دارد ؟
یکی از جرائم حدی مندرج در قسمت حدود قانون مجازات اسلامی سب النبی میباشد که در این جرم متهم مبادرت به توهین به پیامبر اسلام یا هر یک از انبیاء عظام یا حضرت فاطمه زهرا علیه السلام می نماید و مجازات آن اعدام میباشد مگر اینکه ادعا شود یا ثابت شود توهین کننده به پیامبر اسلام از روی خشم ، یا به اشتباه و یا از روی حالت مستی یا بدون توجه به معنی کلمات مرتکب گفته یا رفتار توهین آمیز به پیامبر اسلام شده است که در این صورت به مجازات توهین محکوم میگردد.
توهین به لباس کردی آیا جرم می باشد ؟
اگر رفتار یا گفتاری بر علیه لباس یا عاداب و رسومی صورت بگیرد که عرفا توهین محسوب گردد قابل تعقیب و مجازات میباشد.
توهین نشریه به پیامبر چه مجازاتی دارد ؟
اگر رفتار توهین آمیز به پیامبر اسلام صورت بگیرد مطابق قانون مجازات اسلامی فرد توهین کننده ساب النبی و دارای مجازات اعدام می باشد.
توهین مامور به مردم چه مجازاتی دارد ؟
مطابق قانون مجازات اسلامی توهین مامور دولت به اشخاص عادی جرم محسوب و دارای مجازات جزای نقدی درجه شش می باشد.
توهین مادر به فرزند چه مجازاتی دارد ؟
در صورتی که رفتار مجرمانه در غالب توهین یا قذف یا افترا و یا نشر اکاذیب باشد چنانچه رفتار مجرمانه مادر بر علیه فرزند به اثبات برسد قابل رسیدگی و مجازات می باشد.
توهین به رهبر انقلاب اسلامی یا آیت الله خامنه ای چه مجازاتی دارد ؟
مطابق قانون مجازات اسلامی توهین به حضرت امام خمینی یا حضرت آیت الله خامنه ای ۶ ماه تا ۲ سال حبس دارد و می بایست قصد مرتکب در انجام توهین و با علم به اینکه فردی که نسبت به او توهین می شود امام خمینی و یا آیت الله خامنه ای می باشد و رفتاری که بدون قصد باشد جرم توهین محسوب نمی گردد.
آیا جرم توهین به امام خمینی یا آیت الله خامنه ای قابل گذشت و یا قابل تعلیق می باشد ؟
توهین از جرائم قابل گذشت می باشد و از آنجایی که این نوع از توهین دارای مجازات درجه ۶ ( ۶ ماه تا ۲ سال حبس تعزیری ) می باشد قابلیت تعلیق اجرای مجازات را دارد.
من با مردی محرم شدم و چند وقته دیگه عقد میکنیم
این فرد قبلا ازدواج کرده بوده و حالا اون خانوم ب من پیامک تهدید ب ربودن و روابط نامشروع از طرف دوس پسرش کرده و فحاشی و توهین هم انجام داده
این خانوم یکبار احضار شد و نیامد واین باره دومه که تا شنبه وقت داره بیاد
میخواستم حکمی ک قاضی در نظر میگیرد واسه این خانوم رو بدونم
ممنون میشم بهم بگین ک من این همه خرج کردم آیا حکمی دارد این خانوم ؟ و آیا رضایت من امکان داره ؟
سلام
اگر دلایل شما برای اثبات جرم تهدید یا توهین كافي باشه و این فرد حاضر نشود نهایتا دادگاه به صورت غیابی ایشون رو به مجازات حبس بابت تهدید و جزای نقدی بابت توهین محکوم خواهند کرد و این مجازاتها در صورتی است که الفاظ مشمول قذف یا انتساب جرم زنا به شما نباشد و در صورتی که مشمول قذف باشد دارای مجازات ۸۰ ضربه شلاق حدی خواهد بود و از آنجایی که جرم توهین و همچنین قذف قابل گذشت می باشد شما میتوانید از طریق ارائه رضایت نامه رسمی تنظیمی در دفتر اسناد رسمی و یا با حضور در مرجع قضائی ( دادسرا یا دادگاه ) رضایت خودتون رو اعلام کنید.
سلام. ببخشید مزاحمتون می شم ، من از طریق پیامک به پسر داییم فحش دادم . اون هم شکایت کرده ، تو دادسرا جرم من مزاحمت تلفنی و توهین محرز شده ، به نظرتون مجازاتش چیه؟ من شاغل هستم و سوسابقه هم ندارم
مجازات مزاحمت از طریق سامانه مخابراتی مثل پیامک دارای مجازات حبس بوده لیکن با توجه به عدم سابقه کیفری شما امکان تخفیف یا تبدیل مجازات وجود دارد.
سلام استاد یه سوال داشتم از من بابت توهین شکایت شده و شاکی به دنبال شاهدان سوری می باشد ، فردی به من می گوید شاکی شما چندبار به من می گوید بیایم شهادت دروغی بدهم همین موضوع را به صورت مکتوب برام می نویسد امضا واثرانگشت می کند ،و حالا اگر شاکی پرونده اورا دیده تا نظر خود را پیش قاضی عوض کند ایا این فرد می تواند نظر خود را عوض کند؟
شهادت باید از روی قطع و یقین باشد و رجوع از شهادت مورد پذیرش نیست.
شاهدانی که با من پرونده دادگاهی دارند ، برعلیه من شاهد شده اند چرا قاضی پرونده شاهدهای انها را قبول کرده ، با آنکه شماره پرونده دادگاهی را به قاضی دادم ، ایا قاضی میتواند این شاهدان را قبول کند ، برعلیه قاضی در دادگستری استان شکایت کرده ام ، چرا انها پرونده را به دادسرای انتظامی قضات ارسال کرده اند ، ایا جرم قاضی ثابت شده است که پرونده را به دادسرا ی انتظامی قضات ارسال کرده ؟
سلام ، خیر ارسال پرونده به دادگاه انتظامی قضات به معنی اثبات جرم قاضی رسیدگی کننده نیست چرا که رسیدگی به شکایات قضات در صلاحیت این دادسرا است.
سلام خسته نباشيد . بنده از شخصی بابت مزاحمت و فحاشی در فضای مجازی (اينستاگرام ) شكايت كردم ، فقط هم می خواستم بكشونمش كه معذرت خواهی كنه تو همون پیجی كه تهدید كرده ، که با صحبت و ريش سفیدی خانواده ها حل شد ، ولی حالا دارم ميرم پليس فتا ميگم می خوام شكايت رو پس بگيرم ، ميگن خودش بايد بياد . خودش هم ميگه نميام ، مثل اينكه با سند ازاده يا شاکی داره دقيق نمی دونم . بعد من تايم ندارم و اينكه نمی خوام اين آقا دوباره دردسر شه بگه من رو به خاطر شكايت تو زندان بردن . به نظرتون چی كار كنم؟ كه شكايتم پس گرفته شه و اگر بگيرن بعد اين شخص رو ، من دیگه شاکی نباشم ، كه بگه بخاطر تو بود ، بعد اينكه بنده تهران ساكنم . به خاطر اين اقا اومدم بندرعباس ، ايا محضری می تونم برم رضایت بدم ؟ چون پليس فتا ميگه متهم بايد بياد خودش تا بتونی رضايت بدی؟ اونم ميگه نميام برو رضايت بده پيگيرم نشن .
سلام رضایت می تواند از طریق تنظیم رضایت نامه رسمی در دفتر اسناد رسمی و یا با تنظیم رضایت در جلسه مرجع قضائی امکان دارد و پلیس فتا به عنوان مرجع انتظامی نمیتواند رضایت شاکی را اخذ نماید و به همین جهت به شما اعلام نموده اند که به همراه متهم به دادسرا برین و اونجا رضایت مکتوب خودتون رو ثبت کنین
در هر صورت شما میتونین رضایت محضری یا رسمی خودتون رو بدون حضور متهم در پرونده قرار بدین و مانعی وجود نداره و پس از اون پیگیری لازم نیست و نهایتا پرونده مختومه خواهد شد.
سلام وقت بخیر, ابلاغیه ای واسم اومده ولی اسم شاکی توی ابلاغیه نیست ودر ابلاغیه نوشته شده بابت اتهام توهین و تهدید به دادسرا مراجعه و شما حق داشتن وکیل را دارید , خواستم ببینم قضیه این شکایت چجوریه؟
سلام شکایت توهین و تهدید بر علیه شما مطرح شده است که می توانید با مراجعه به سایت سامانه ثنا و یا مراجعه به شعبه رسیدگی کننده نام شاکی را دریافت نمائید. همچنین اتهام و دلایلی که بر اساس آن به مرجع قضائی احضار شده اید را مطالعه نمائید.
باسلام , بنده یه سری چراغ و کنترلر ال ای دی به قیمت ۷۰۰۰۰ تومان به یک نفر فروختم که حدود سال قبل بود , سه ماه بعد ایشان چراغ و کنترلر را پس داده و ادعا می کند که چراغ های چینی ۲۵۰۰۰ تومان است , سپس ایشان امروز پیامک زیر را ارسال نمودند که با عرض پوزش ناچارا برای نظر شما درج میکنم ، (… تو اون نونی که به زن و بچه ات میدی) ، در ضمن ایشان قبلا راننده سرویس خانمم بوده که در بیمارستان کار می کند و تهدید کرده به سر کار خانمم میره ، پس دادنه پول مهم نیست , مهم این فحش ها و تهدیدهاست ، به نظر شما بهترین کار چیه؟
با سلام
شما می توانید بابت اتهام توهین و تهدید بر علیه ایشان شکایت نمائید و اگر دلیلی بر اثبات اتهام توهین یا تهدید دارید مثل متن پیامک های ارسالی و یا شاهدی در خصوص اثبات اتهام توهین یا تهدید دارید میتوانید به پیوست شکایت در دفتر خدمات قضائی و دادسرا ارائه و از این طریق شکایت توهین و تهدید را علیه متهم مطرح نمائید.
سلام خسته نباشید من با یه خانومی دعوا کردم برادرم واون خانوم با پسرعموی بنده دوست بودن من اس ام اسی ندادم پسرعموی بنده گوشی من رو گرفت و به ایشون بدوبیراه وتوهین و تهمت زد با پیامک چون اون زمان رابطشون بهم خورده بود وحالا ایشون از من شکایت کردن و دادسرا من رو خواستن قاضی به من گفت چه دفاعی داری و من از اول گفتم این پرونده باید بسته بشه وحالا برام یه ابلاغیه اومده که پرونده رفته دادگاه می خواستم ببینم آخرش چی میشه ؟ ابلاغیه رو فرستادم
سلام شما در دفاع از اتهام توهین می بایست اثبات نمائید که ارسال پیامک به توسط شما صورت نگرفته و در صورتی که نتوانید اثبات کنید که پیامک هارو شما ارسال نکردید به مجازات مقرر محکوم می شوید که با توجه به قانون بسته به اینکه پیامک ارسالی توهین ساده یا قذف بوده و یا افترا دارای جزای نقدی ، شلاق حدی یا حبس و یا شلاق تعزیری خواهد بود.
خوب باید چکار کنم شاهد دارم اما من رو هنوز قاضی نخواسته میشه راهنماییم کنید باید چی بگم تو جلسه دادگاه؟
پسری هستم ۱۹ ساله که در سن ۱۰ سالگی پدرم رو از دست دادم
با سختیای زندگی و رنجایی که تا الان کشیدم کنار اومدم اما این یکی حالمو خیلی بد کرده کم اوردم خواهش میکنم یکم راهنماییم کنید , ما یه ساختمون داشتیم درست میکردیم که ایوان ما در طبقه دوم به خانه همسایه مان مشرف بود اقای همسایه از ما خواست تا ۲.۵ متر دیوار بکشیم که ان جان پناه تا حیاط و خانه انها دیده نشود ماهم قبول کردیم بعد به بنا گفتیم بنا گفت کشیدن این دیوار خطرناک است به جای ان تلخ بزنید ما به انها گفتیم تلخ میزنیم انها قبول نکردند وکار یکم به دعوا کشید با مادرم , بعد اقای همسایه رفت به شهرداری و گزارش تخلف ساختمانی ما را داد بعد حال مادرم در شهرداری خراب شد بخاطر جریمه شدن چون ما به پروانه اقدام کرده بودیم ما به در خانه پدر و مادر انهایی که گزارش داده بودند رفتیم که با انها صحبت کنیم خانه پدر و مادر ان همسایه ای که گزارش داده بود کنار خانه انها بود بعد پدر و مادره در رو باز نکردند دختره اومد بیرون گفت اومدی پامون بیفتی کاملا مادرم رو تحریک کرد به دعوا بعد فوحش وفوحشکاری شد البته بقران مجید همش تقصیر اونها بود بعد من مامانمو اروم کردم اوردم خونه , تو دعوا اون اقاهه همش میخندید از حرص خوردن مامان من داشت لذت میبرد بعد برادرم که ۱۴ سالشه برداشت به اون اقاهه اسمس داد و در پیامک ارسالی گفته من مادرتو میگامکه رفتی برای من گزارش دادی , سوالم اینه جرم این اسمس ها چیه؟
با توجه به متن پیامک ارسالی رفتار برادر شما توهین محسوب و مطابق قانون دارای جزای نقدی درجه ۶ یا ۲۰۰ تا ۴ میلیون تومان جزای نقدی میباشد.
سلام شخصی که قبلا برای من کار کرده بعد از رفتنش شروع به فحشهای رکیک و زشت از طریق پیامک کرده هفته ای چند تا پیامک زشت ارسال می کند بعد از شکایت مجازاتش چیست؟
مجازات ایشان با توجه به متن توهین یا قذف یا افترا متفاوت بوده و جزای نقدی درجه ۶ یا شلاق حدی و یا حبس از ۱ ماه تا ۱ سال میباشد و در طرح شکایت خود به صراحت متن پیامک ارسالی را مستند شکایت خود نمائید.
سلام ، ببخشید من یه سوالی داشتم
من به خاطر فحاشی که یه نفر به بنده کرده و ازش فیلم گرفتم توانستم ۴۰ ضربه شلاق تعزیری برایش بگیرم
حالا سوالی که دارم این است که زدن ضربه شلاق در صورت تایید دادگاه تجدید نظر به ایشان زده می شود و اینکه ایشان می تواند در دادگاه تجدید نظر ان را تبدیل به جزای نقدی کند؟
یک دنیا ممنون از بابت توجه و پاسخگویی شما
سلام ممكنه در دادگاه تجديد نظر شلاق تعزیری با توجه به شرایط متهم و جرم صورت گرفته مورد تخفیف قرار بگیرد یا تبديل به جزای نقدی شود.
یه نفر از طریق پیامک تلفن و نیز از طریق پیامک تلگرام متاسفانه به بنده توهین و فحاشی کرده ولی من هیچ گونه فحشی ندادم و قصد شکایت دارم.
سوال اولم: من می تونم الان شکایت نکنم و تابستان ازش شکایت کنم؟
سوال دوم: برای سند جرم مخابرات فقط لیست مکالمات و پیام من و شخص مزاحم رو به دادگاه می ده؟ یا لیست مکالمات من با تمام مخاطبینم رو دادگاه می بینه؟
سوال سوم: روال شکایت تا رسیدن به نتیجه تقریبا چند روز طول می کشه؟
سلام می توانيد تا يكسال از تاريخ وقوع جرم شكايت مطرح كنيد. مدت زمان رسیدگی بستگی به حجم پرونده ها داره و اینکه چه دلایلی برای اثبات اتهام توهین وجود دارد و در اغلب پرونده های توهین مرجع قضایی به دلایل شاکی توجه مبکنه و استعلامی از متون پیامکی شاکی نمی گیرد.
اینکه اگر مزاحمت پیامکی داشته باشیم (اینستاگرام)که پیامهای حاوی فحش ناموسی و تهدید همینطور بسیار رکیک و زشت حکم آن از نظر قانونی چیست؟ ضمنا اگر شخص مورد نظر زیر هجده سال باشد
سلام با توجه به نوع رفتار شما جرائم قذف ، توهین ، افترا و نشر اکاذیب امکان پذیر بوده و چنانچه رفتار شما توهین ساده باشد به مجازات جزای نقدی درجه شش به مبلغ ۲۰۰ هزار تا ۴ میلیون تومان و چنانچه رفتار شما قذف تلقی گردد ۸۰ ضربه شلاق حدی و چنانچه رفتار شما افترا باشد ۱ ماه تا ۱ سال حبس و چنانچه رفتار شما نشر اکاذیب محسوب شود دارای مجازات حبس یا شلاق و حبس خواهید بود.
اگر کسی که مرتکب ارسال پیامک توهین آمیز بوده بین سن ۱۵ در پسران و ۹ سال تمام در دختران تا سن ۱۸ سال باشد به جای مجازاتهای فوق به مجازاتهای تامینی و تربیتی محکوم می گردد.
سلام.در جریان اختلافات خانوادگی من ، پسر عموم وقتی فهمید شوهرم منو کتک زده چاقو برام کشیده لبموپاره کرده و خیلی بلاهای دیگه عصبی شده به همسرم زنگ زده بدوبیراه گفته تو پیامم فحش و تهدید کرده الان اون شکایت کرده به نظر شما تو دادگاه چه باید بگیم که قاضی مجازات شدیدی نده(پسرعمو٢٠سالشه و خط به اسم عمومه)
سلام
با توجه به نوع اتهام و دلایل شاکی در اثبات جرم میبایست به دادسرای عمومی و انقلاب رسیدگی کننده مراجعه و نسبت به دفاع قانونی اقدام نمائید.