وکیل نظامی

وکیل نظامی

 وکیل نظامی کیست؟ وکیل نظامی به چه معناست؟

به معنی وکیلی است که به رسیدگی قضایی مرتبط با کارکنان نظامی دولتی اعم از سپاه، ارتش، نیروی انتظامی، نیروی دریایی و نیروی هوایی می‌ پردازد. وکیل نظامی یکی دیگر از شغل‌ های مهم وکالت است که به‌ دنبال خدمت به کشور می‌ باشند. وکیل نظامی همواره در تلاش است تا خدماتی ارزنده برای ملت و کشور خود به ارمغان آورد.

وجود وکیل نظامی یکی دیگر از شاخه‌ های حقوقی ارتش است که به عدالت نظامی و قوانین نظامی مربوط می‌ شود. وکیل نظامی با استفاده از قانون یکسان عدالت نظامی از پرسنل ارتش دفاع و در صورت نیاز پرسنل نظامی را موجب پیگرد قانونی قرار می‌ دهند. وکلای زیادی که مدت زمان طولانی در سپاه مشغول بوده اند چنانچه دارای سالها تجربه هستند، اغلب در این حرفه و در دادگاه‌ های نظامی و تحقیق به‌ عنوان وکیل نظامی شناخته می‌ شوند. عدالت نظامی به‌ عنوان یکی از با اهمیت ترین شاخه‌ های وکالت می‌ باشد که حقوق اعضای خدمت در بالاترین حد نگه‌ داشته شده است.

شغل یک وکیل نظامی در وظایف روزانه همانند یک وکیل غیرنظامی (دیگر وکلا) است.

وکلای نظامی طیف وسیعی از مسائل قانونی از جمله قانون بین‌ المللی، قانون عملیات، قانون محیط‌ زیست و همچنین مسائل نظامی و غیرنظامی را اداره می‌ کنند. وکلای نظامی از آماده‌ سازی دادگاه تا اقدامات پس از محاکمه، مشاوره‌ های مناسبی ارائه می‌ دهند.

در جرائم علیه امنیت کشور یا در مواردی که پرونده مشتمل بر اسناد و اطلاعات سری بوده و رسیدگی به آن در صلاحیت سازمان قضایی نیروهای مسلح باشد طرفین پرونده وکیل یا وکیل‌ های خود را می‌ بایست از بین وکلای رسمی دادگستری که مورد تایید سازمان قضائی نیروهای مسلح باشند انتخاب نمایند. این تکلیف در خصوص تعیین وکیل در دادگاه نظامی زمان جنگ نیز لازم الجرا می‌ باشد.  وکیل‌ های دارای تابعیت خارجی نمی‌ توانند برای دفاع در دادگاه نظامی حاضر شوند. مگر اینکه در تعهدات بین‌ المللی به این موضوع تصریح شده باشد.

مطابق ماده ۱۵۶ قانون اساسی پیشگیری از وقوع جرم از وظایف قوه قضائیه تعیین شده و در ابعاد بین‌ المللی نیز از سال ۱۹۹۵ هر ۵ سال یکبار کنگره‌ های پیشگیری از وقوع جرم توسط این سازمان بین‌ المللی برگزار می‌ گردد. مراجعی در سطح بین‌ الملل وجود دارند که به مسائل و اختلافات بین‌ المللی رسیدگی می‌ نمایند. هر فرد میتواند وکیلی جهت دفاع از خود در مراجع بین‌ المللی داشته باشد. که تسلط وکیل به زبان دوم و داشتن مهارت‌ های فردی می‌ تواند نقشی حیاتی در پیشبرد و موفقیت وکیل داشته باشد.

 

یکی از اشخاص موضوع پروندهای کیفری می‌ تواند اشخاص حقوقی باشد که مطابق ماده ۶۸۸ قانون آیین دادرسی کیفری هرگاه دلیل کافی برای توجه اتهام به اشخاص حقوقی وجود داشته باشد به شخص حقوقی اخطار می‌ شود نماینده قانونی یا وکیل خود را معرفی نماید. و عدم معرفی نماینده یا وکیل مانع از رسیدگی نمی‌ باشد. و اظهارات نماینده قانونی شخص حقوقی علیه شخص حقوقی اقرار محسوب نمی‌ شود و اتیان سوگند نیز متوجه نماینده شخص حقوقی نمی‌ باشد.

آشنایی با انواع وکلای دادگستری

جهت آشنایی با انواع وکیل دادگستری اعم از تسخیری، اتفاقی و … مقاله ذیل را مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *