داور در طلاق

داور در طلاق

جایگاه داور در طلاق و شرایط داور طلاق چیست ؟

در کلیه دعاوی طلاق به جز طلاق توافقی، دادگاه ها مکلف هستند که پیش از آنکه رأى طلاق یا جدایی زن و شوهر از یکدیگر را صادر کنند، پرونده را به داوری ارجاع نمایند. و به این ترتیب سعی کنند تا در صورت امکان صلح و سازشی میان آنها برقرار کنند. اگر داوری، موثر نبود و داوران به این نتیجه رسیدند که زن و شوهر دیگر نمی توانند با یکدیگر زندگی مشترکی داشته باشند، در این صورت دادگاه می تواند رأى طلاق صادر نماید.

پس از صدور قرار ارجاع امر به داوری، هریک از زوجین مکلفند ظرف یک هفته از تاریخ ابلاغ یک نفر از اقارب متأهل خود را که حداقل سی سال داشته و آشنا به مسائل شرعی و خانوادگی و اجتماعی باشد به عنوان  داور به دادگاه معرفی کنند.

تبصره1ـ محارم زوجه که همسرشان فوت کرده یا از هم جدا شده باشند. در صورت وجود سایر شرایط مذکور در این ماده به عنوان داور پذیرفته می شوند.

تبصره۲ـ درصورت نبود فرد واجد شرایط در بین اقارب یا عدم دسترسی به ایشان یا استنکاف آنان از پذیرش داوری، هریک از زوجین می توانند داور خود را از بین افراد واجد صلاحیت دیگر تعیین و معرفی کنند.

در صورت امتناع زوجین از معرفی داور یا عدم توانایی آنان دادگاه، خود یا به درخواست هر یک از طرفین به تعیین داور مبادرت می کند.

اگر این سوال برای شما پیش آمده که آیا از ابتدا می توان پرونده طلاق را به موسسات داوری سپرد یا خیر پست های بعدی آوای رهنما را از دست ندهید.

جهت مشاهده نتایج پرونده های موفق در رابطه با طلاق کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *