ساده خوان ماده 125 قانون مجازات اسلامی

125 قانون مجازات ساده خوان

ساده خوان ماده 125 قانون مجازات اسلامی

مشارکت در جرم به چه معنی است؟

هر کس با شخص یا اشخاص دیگر در عملیات اجرائی جرمی مشارکت کند و جرم، مستند به رفتار همه آنها باشد خواه رفتار هر یک به تنهایی برای وقوع جرم کافی باشد خواه نباشد و خواه اثر کار آنان مساوی باشد خواه متفاوت، شریک در جرم محسوب و مجازات او مجازات فاعل مستقل آن جرم است. در مورد جرائم غیرعمدی نیز چنانچه جرم، مستند به تقصیر دو یا چند نفر باشد مقصران، شریک در جرم محسوب می شوند و مجازات هر یک از آنان، مجازات فاعل مستقل آن جرم است.تبصره- اعمال مجازات حدود، قصاص و دیات در مورد شرکت در جنایت با رعایت مواد کتابهای دوم، سوم و چهارم این قانون انجام میگیرد.
نکات ماده:
1-شریک در جرم اصولا کسی است که با فردیا افراد دیگری در انجام فیزیکی عمل یا ترک عملی مشخص که قانون برای آن مجازات یا حسب مورد اقدام تامینی مقرر گردیده است ،با قصد مجرمانه هماهنگ با همکاران خود دخالت میکند .
2- مجازات شریک در جرم ، مجازات فاعل مستقل آن جرم خواهد بود و به عبارتی هر شریک جرم یک مباشر محسوب میشود .
3-اگر هر یک از شرکا به دلایلی قابل مجازات نباشد تاثیری در حق شرکای دیگر ندارد همچنین اگر شریکی از کیفیات مخففه خاصی برخوردار بوده ویا به عللی مجازات وی تشدید شود ، این کیفیات وعلل در مورد سایر شرکا بی تاثیر است.
4- اگر فعالیت یکی از افرادی که در ارتکاب جرم همکاری داشته در تعریف (عملیات اجرایی تشکیل دهنده جرم ) نباشد او به عنوان شریک درجرم مجازات نمیشود.
5-شرکت در جرم در جرایم غیر عمدی هم پذیرفته شده است مانند
الف:خطای مسئولین ترافیک هوایی
ب:خطای جمعی ناشی از بیاحتیاطی دارو سازان
پ:خطای جمعی ناشی از عملیات جراحی
ث:صدمات بدنی ناشی از سرعت غیر مجاز با دستور وترغیب و تحریک دیگری

متن ماده 125 قانون مجازات اسلامی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *