انقضای وکالت وکیل

راه های انقضای وکالت وکیل چیست ؟

انقضا و پایان یافتن وکالت وکیل در مواردی است که قانون مدنی ایران اعلام میدارد و قبل از بررسی انقضای وکالت وکیل باید دانست اولاً اینکه تعهد وکیل دادگستری نوعی تعهد به‌وسیله است نه تعهد به نتیجه، یعنی وکیل تمام تلاش خود را جهت رسیدن به نتیجه دلخواه موکل خود مبذول می‌دارد، اما حصول نتیجه در اختیار وکیل نبوده و اگر اقدامات وکیل منجر به رد ادعای مطروحه شود این امر مانع مطالبه حقوق وکالتی وی نخواهد بودو قرارداد بین وکیل و موکل تعیین کننده میباشد .ثانیاً وکالت عقدی جایز بوده و هرگاه وکیل و موکل بخواهند می‌توانند آن را فسخ کنند و تعیین مدت در عقد نیز عقد وکالت را لازم نمی‌کند؛ اثر مدت آن است که پس از خاتمه مدت دوره وکالت پایان پذیرفته و چنانچه وکیل بعدازآن اقدام به انجام امر وکالت نماید عمل وی «فضولی» محسوب می‌شود.

موارد انقضا وکالت در قانون مدنی ایران چه می باشد؟

1-عزل موکل یکی از موارد انقضای وکالت وکیل می باشد مطابق قانون عزل وکیل توسط موکل مانع اقدامات قانونی وکیل میگردد ولی میبایست توجه داشت وکیل تا زمکانی که خبر عزل را دریافت نکرده باشد وکیل محسوب میگردد و میبایست عزل وی به اطلاع او برسد.

2- به استعفای وکیل وکالت وکیل منقضی میگردد و در صورتی محقق میگردد که وکیل به طور مکتوب استعفای خود از دفاع و دعوای را به مرجع قضائی اعلام نماید

3- به فوت وکیل یا موکل وکالت وکیل منقضی میگردد و چنانچه ضمن عقد خارج لازم یا به موجب قرارداد یا عقدی حقوقی متصور شده باشد میبایست بر اساس قانون مورد تحلیل قرار داد.، 4- به  جنون یا دیوانگی وکیل یا موکل وکالت وکیل منقضی میگردد و برای دریافت وکالتنامه میبایست تشریفات قرارداد جدید بین نماینده شخص مجنون با طرف دیگر صورت بگیرد .

5-به سفاهت وکیل یا موکل نیز موضوع وکالت وکیل منقضی میگردد و میبایست بر اساس اراده نماینده قانونی اعم از دادستان یا قیم اقدامات مجددا مورد بررسی قرار بگیرد.، به از بین رفتن مورد وکالت و انجام مورد وکالت توسط موکل پایان می‌پذیرد.

وکالت بلا عزل چیست؟

وکالت بلاعزل یکی از عقود قانونی می باشد که موکل از حق فسخ خود صرف نظر می نماید  و وقتی محقق می‌شود که بر اساس قرارداد و عقد بین وکیل و موکل وکیلی را نتوان از سمت وکالتش عزل کرد.

ابطال وکالت بلاعزل چگونه است؟

 و با توجه به جایز بودن عقد وکالت (چنان‌که ذکر شد) و نیز مستند به ماده ۶۷۹ قانون مدنی ایران که بیان میدارد ، موکل می‌تواند هر وقت بخواهد وکیل را عزل کند،چنانچه عقد وکالت اصطلاحاً در ضمن «عقد لازم»‌ی شرط شده باشد باعث میشود وکیل قابل عزل شدن نباشد . این‌که «عقد لازم» چیست و «شرط» به چه نحو است بحثی تخصصی است که از حوصله این گزارش خارج است ولی می بایست اعلام گردد در مواردی که قانون مدنی اعلام نموده است ( و در پاراگراف اول در موردش توضیح دادیم ) وکالت وکیل منفسخ شده و از بین میرود و برای اثبات و اعلام آن میبایست از طریق مراجع حقوقی اقدام نمود.

ابطال وکالت بلا عزل طلاق چگونه صورت میگیرد ؟

وکالت نامه طلاق وکالتی است که شوهر به زن خود میدهد که با حدود اختیارات مندرج در وکالتنامه خود را مطلقه نماید و در صورتی که در زمان در اختیار داشتن وکالت در طلاق یکی از وقایع انفساخ وکالتنامه رخ دهد مثلا وکیل یا موکل فوت شود یا مجنون و سفیه شود و یا خود مرد مبادرت به طلاق زن خود نماید و موضوع وکالت را انجام دهد و یا طرفین به طریق دیگری مصالحه بر طلاق نمایند وکالتنامه طلاق منفسخ میگردد و البته موانع قانونی اجرای وکالتنامه بستگی به موضوع دارد .

ابطال وکالت نامه در چه مرجعی صورت میگیرد؟

ابطال وکالت نامه بسته به نوع آن در مرجع قضائی و دفاتر خدمات قضائی  و با استناد به قانون و یا در دفتر اسناد رسمی صادر کننده سند وکالتنامه و یا به وسیله طرفین تنظیم کننده وکالت عادی قابل ابطال است.

آیا هر نوع وکالتنامه ای بلا عزل است؟

بسته به اراده بین طرفین و انتخاب موضوع بلاعزل یا با حق عزل وکالتنامه تنظیم میگردد و میبایست با مطالعه مندرجات اقدام به امضا نمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *