توکیل وکالت و تعدد وکیل

توکیل

تعدد وکیل در پرونده به چه معناست؟

آیا می توان برای یک پرونده چند وکیل دادگستری اختیار و استخدام کرد؟

مطابق قانون مدنی ایران هرگاه برای انجام کاری دو یا چند وکیل انتخاب شده باشند انجام آن به‌ تنهایی صحیح نیست. مگر اینکه استقلال هر وکیل تصریح شده باشد که به‌ صورت تنهایی می‌ تواند انجام دهد.

وکالت یکی از وکلایی که به‌ صورت اجتماع با وکلای دیگر شروع به فعالیت نموده با فوت یکی از وکلا باطل می‌ گردد.

همچنین وکالت در هر امری، وکالت در رفع مقدمات و لوازم انجام وکالت نیز می‌باشد. مگر اینکه تصریح شود که وکیل در انجام مقدمات یا استفاده از لوازم انجام کار موضوع وکالت،  وکیل  نمی‌باشد. و اگر وکیل در توکیل نیز قید نشده باشد وکیل منتخب نمیتواند برای اجرای وکالت به دیگری وکالت بدهد.

آیا وکیل می تواند وکیل دیگری را برای انجام امور وکالت استخدام نماید و میزان مسئولیت وکیل توکیلی چیست؟

وکیل نمی‌ تواند برای موضوع وکالت توکیل دهد یا وکالت را به شخصی دیگر محول نماید، مگر اینکه صریحاً یا به‌ موجب قرائن وکیل، حق توکیل داشته باشد. و چنانچه رفتاری برخلاف آن انجام شود هر یک از وکیل و فردی که وکالت به او توکیل یا داده شده نسبت به خساراتی که مسبب آن باشند ضامن خسارات وارده به موکل می‌ باشند.

برای مشاهده مقاله مسئولیت مدنی وکیل اینجا را ببینید.

نحوه تنظیم وکالت در توکیل چگونه است ؟

وکالت در توکیل یکی از حدود اختیارات مندرج در قرارداد الکترونیک وکالت می باشد که پس از درج حق توکیل موکل در وکالتنامه وکیل و مطالعه آن کد تائید ارسالی به تلفن همراهش را در اختیار وکیل قرار میدهد. و وکیل با درج کد تائید اعلامی توسط موکل مبادرت به ثبت وکالت نامه با حق توکیل و امکان تعدد وکیل مینماید .

حق توکیل در طلاق چگونه است ؟

حق توکیل در طلاق به این معنی است که در تنظیم وکالتنامه حق طلاق، زوج یا مرد که دارای حق طلاق قانونی است به زوجه یا خانم خود وکالت با حق توکیل به غیر میدهد. که بتواند برای مطلقه نمودن خود از وکیل دادگستری استفاده نماید. و وکیل دادگستری به وکالت مع الواسطه از طرف مرد و خانم با سمت اصیل یا با اعطای وکالت به وکیل دیگری اقدام به طرح دادخواست طلاق توافقی می نمایند.

وکالتنامه طلاق علاوه بر دارا بودن حق توکیل و حدود اختیارات مصرح در مواد مرتبط با وکالت وکیل که در مواد 31 الی 47 قانون آئین دادرسی مدنی درج شده است می بایست دارای جزئیاتی مثل بلاعزل بودن، حق مراجعه به مرکز امور مشاوره روانشناسی ، حق مراجعه به دادگاه عمومی و خانواده، دادگاه تجدید نظر و دیوان عالی کشور با حق اسقاط حق تجدید نظر خواهی و فرجام خواهی وطرح دعوای طلاق دارای حق مراجعه به دفتر خانه طلاق و اجرای صیغه طلاق و دریافت سند طلاق باشد

در طلاق توافقی میبایسا نسبت به مسائل مهریه، نفقه،فرزندان و حق و زمان ملاقات و حضانت و جهیزیه توافقاتی رسمی و قبل از تنظیم وکالت طلاق صورت بگیرد که روند اجرای جدائی زوجین در آینده دچار اثرات جبران ناپذیر نگردد.

جهت دسترسی به سامانه وکالتنامه الکترونیک دادگستری از چه طریق می توان اقدام نمود ؟

میتوان با مراجعه به اینجا از شرایط وکالتنامه الکترونیک آگاه شد.

وکالت در توکیل تعویض پلاک خودرو چیست؟

اشخاص برای انتقال وسیله نقلیه میتوانند در وکالتنامه قید نمایند که خریدار وسیله نقلیه وکیل در فروش و انتقال وسیله نقلیه باشد. و از این جهت در وکالتنامه درج میگردد وکیل دارای حق توکیل به غیر جهت انتقال یا اختیار انتخاب وکیل اداری یا دادگستری در اجرای فرایند تعویض پلاک وسیله نقلیه باشد.

توکیل در اقرار چیست؟

بر اساس تبصره 2 ماده 35 قانون آئین دادرسی مدنی اقرار قابل توکیل به غیر نمی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *