وکالت حقوقی چیست؟
وکالت حقوقی عقدی است که بهموجب آن وکیل مبادرت به اجرای حدود اختیارات اعطاشده در وکالتنامه مینماید. و وکالت میتواند در جهت حل مسائل مختلف موکل تنظیم شود.
یکی از انواع وکالت ، وکالت حقوقی میباشد که از طریق وکالتنامه رسمی و عادی قابلیت انجام دارد وجود دارد. و وکیل و موکل بر اساس آنها با یکدیگر ارتباط بر اساس عقد وکالت مینمایند.
حدود اختیارات وکیل مدنی در وکالت کاری
وکالت غیر قضایی نوعی از وکالت کاری واداری بوده که وکیل برحسب اختیارات اعطاشده در وکالتنامه مبادرت به فعالیت مینماید و میتواند در راستای حل مسائل مالی، اداری یا قضایی با حق توکیل به وکیل در خصوص حل مسائل حقوقی قضایی مثل مسائل مربوط به سند زمین یا تعویض پلاک خودرو در دادگستری باشد. همچنین وکالت مقید، یکی از انواع وکالتنامه تنظیمی بین موکل و وکیل میباشد. که در قسمت حدود اختیارات وکیل بهصراحت اختیارات وکیل و کاری که باید انجام شود قید میگردد.
وکالت مطلق یا جامع یا تام الختیار نیز نوعی از وکالت است که برحسب اختیارات اعطایی وکیل راجع به تمام امور موکل بهعنوان جانشین انتخاب شده و فعالیت مینماید. وکالت در مرجع قضایی یا وکالت قضایی به پیشنهاد وکالت به وکیل دادگستری در مرجع قضایی و قبول وکیل و قید وکالت در صورتجلسه دادگاه به عمل میآید که چنانچه موکل در جلسه دادگاه بخواهد شخصی را بهعنوان وکیل دادگستری معرفی نماید از طریق امضا وکالتنامه وکیل مبادرت به دفاع از حقوق قانونی موکل مینماید.