فرق وکیل با وکیل مدافع و وکیل وصی چیست؟
در اصطلاح، نامهای وکیل وصی، وسیع یا حتی وکیل وسیل بهکاربرده میشود که بهغلط رایج شده است و معنی خاصی ندارد. منظور همان وکیل وصی است. ازایندست اصطلاحات بهغلط رایج بر زبان مردم بسیار است، یک نمونۀ دیگر عبارتِ مَشغُذُّمبه که اصطلاح حقوقی درست آن مشغول الذمّه است. بدین معنی است: کسی که تعهد خود را بهجای نیاورده و دین خود را نپرداخته باشد؛ که ذمۀ وی مشغول باشد.
وکیل وصی در فرهنگ لغت (قیم) معنی شده است.
وکیل وصی در اصل کسی است که وصیتکننده او را انتخاب مینماید تا پس از مرگ وی، طبق وصیتنامه حق دخل و تصرف در امور یا اموال میت را دارد. پیش از فوت افراد میتوانند دستنوشتهای را با عنوان وصیت نامه تنظیم نمایند که افزون بر تقسیم اموال، شخصی را برای اداره امور پس از مرگ انتخاب نمایند که به آن شخصِ منتخب وصی گفته میشود. وصی میتواند یک فرد غیر متخصص باشد.
اما گاهی متوفی در وصیت خود وکیلی را که در زمان حیات امور حقوقی را در دست داشته، به عنوان وصی انتخاب میکند که آن فرد اصطلاحا وکیل و وصی خطاب میشود. فرق وکیل با وصی این است که تحقق معنای وصی بسته به مرگ و عدم حیات فرد وصیت کننده میباشد، در صورتی که مرگ شرط تحقق معنای وکیل برای امور حقوقیِ موکل نمیباشد. وصیتکنند برای تنظیم وصیتنامه نیز میتواند وکیلی تعیین یا از وکیل خودش استفاده کند. ضربالمثلی رایج بین مردم وجود دارد ” آدم زنده وکیل و وصی نمیخواد” مربوط به همین بحث میباشد. آدمی که هنوز نمرده است امورش را خودش میتواند انجام دهد.
برای آشنایی با تفاوت وکیل با وکیل مدافع کلیک کنید...
تعریف جامع وکیل در مشهد