طلاق ایرانیان خارج از کشور

طلاق ایرانیان خارج از کشور

طلاق ایرانیان خارج از کشور

در ابتدا باید نکاتی را در خصوص درخواست طلاق ایرانیان خارج از کشور بیان کنیم. طبق قانون مدنی هر گاه یکی از زوجین در ایران و دیگری در خارج از کشور سکونت داشته باشد. درخواست طلاق باید در دادگاه محل سکونت فردی که در ایران اقامت دارد مطرح شود. در این خصوص تفاوتی هم میان زن یا مرد وجود ندارد اما اگر زوجین در خارج از کشور اقامت دارند اعم از اینکه در یک کشور واحد یا دو کشور مجزا باشند. باید در دادگاه تهران درخواست طلاق دهند مگر اینکه در خصوص انتخاب یک دادگاه دیگر در یکی از شهرها یا مراکز استان های کشور توافق نمایند .

وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور

هرچند گرفتن وکیل طلاق برای ایرانیان خارج از کشور اجباری نمی باشد با این حال نمی توان ضرورت گرفتن وکیل برای این امر را انکار نمود. قطعاً بدون وکیل با مشکلات متعددی مواجه خواهید شد. و شاید هم در اواسط کار مجبور شوید تا یک وکیل حرفه ای استخدام نمایید.

وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور علاوه بر اینکه باید در امر وکالت در طلاق متبحر باشد. باید قوانین مربوط به اجرای طلاق ایرانیان خارج از کشور و ثبت طلاق آنان را نیز بداند. در این خصوص می توانید وکالت نامه را از طریق پست ارسال نمایید. یا آن را در سامانه میخک ثبت کرده و یا از طریق سفارت ایران در کشور محل اقامت اقدام به اعطای وکالت به وکیل خانواده منتخب خود نمایید .

پروسه طلاق ایرانیان خارج از کشور

پروسه طلاق به ترتیب شامل ثبت دادخواست طلاق ، شرکت در جلسات صلح و سازش، و شرکت در جلسه رسیدگی دادگاه ، شرکت در جلسه مشاوره و داوری ، مراجعه به دفاتر رسمی طلاق جهت اجرای صیغه طلاق و نگهداشتن عده توسط زوجه می باشد.

همه این موارد در خصوص طلاق ایرانیان خارج از کشور نیز اجرا می گردد. بنابراین با توجه به دشواری شرکت در جلسات صلح و سازش حتما از وکیل طلاق ایرانیان خارج از ایران کمک بگیرید تا نیازی به حضور شما در ایران نباشد .

مراجعه به مراجع خارج از کشور برای درخواست و ثبت طلاق

بهتر است بدانید که این کار در اغلب موارد نتیجه ای برای شما به دنبال ندارد. کمتر دادگاهی در جهان یافت می شود که قوانین کشورهای مسلمان از جمله ایران را برای طلاق اجرا نماید. اگر دادگاهی که به آن مراجعه کرده اید قوانین مربوط به اجرای طلاق و صیغه طلاق در ایران را رعایت کرده باشد طلاق شما مشکلی ندارد.

اما دقت کنید که اجرای خطبه طلاق باید توسط مراکزی صورت گرفته باشد که مورد تایید قوانین جمهوری اسلامی ایران است. باتوجه به مشکلات زیادی که در این زمینه وجود دارد بهتر است قوانین مربوط به طلاق را طبق مقررات موجود در قوانین ایران دنبال نمایید .

نحوه ثبت طلاق ایرانیان خارج از کشور

اکنون به سوال اصلی مقاله بازمی گردیم. نحوه ثبت طلاق ایرانیان خارج از ایران چگونه می باشد؟ برای این کار باید به کنسول گری ایران در کشور خارجه مراجعه نمایید و طلاق خود را ثبت نمایید. بر طبق قوانین داخلی ایران:

  • ثبت طلاق ایرانیان خارج از کشور در کنسولگری‌های جمهوری اسلامی ایران به درخواست کتبی زوجین یا زوج صورت می گیرد. آن هم با ارائه گواهی اجرای صیغه طلاق توسط اشخاص صلاحیتدار که با پیشنهـاد وزارت امور خارجه و تصویب رئیس قوه قضائیه به کنسولگری‌های خارج از کشور معرفی می‌شوند. نکته حائز اهمیت این است که ثبت طلاق رجعی منوط به انقضای عده است.

بنابراین درخواست ثبت طلاق رجعی باید به درخواست زوجین با صرفاً به درخواست زوج صورت گیرد. اما در طلاق بائن زوجه نیز می‌تواند طلاق خود را با درخواست کتبی و ارائه گواهی اجرای صیغه طلاق توسط اشخاص صلاحیتدار در کنسولگری های خارج از کشور ثبت نماید.

جهت مشاهده نتایج پرونده های موفق در رابطه با طلاق کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *