عدول از تمکین

تمکین و نفقه

عدول از تمکین

در مقالات قبل به رابطه تمکین و نفقه پرداختیم. در این مقاله به شرایط مورد نیاز جهت تمکین، موارد نشوز زن و رد تمکین خواهیم پرداخت.

بر اساس قانون مدنی، پرداخت نفقه به زن، منوط به تمکین از جانب وی می باشد. این ارتباط میان تمکین و نفقه در ماده 1108 قانون مدنی اینگونه آمده است: (هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت خودداری کند، مستحق نفقه نخواهد بود). منظور از ادای وظایف زوجیت در این ماده، تمکین در برابر شوهر می باشد. بنابراین، در پاسخ به این سوال که در چه مواردی نفقه به زن تعلق نمی گیرد، باید اشاه کرد که عدم تمکین از سوی خانم سبب می شود که وی حق نفقه را از دست بدهد و مرد نیز الزامی به پرداخت نفقه نداشته باشد.

انجام چه مواردی باعث نشوز زن می شود؟

  1. انتخاب شغل مغایر با شئون خانوادگی،
  2. داشتن دوستان فاقد صلاحیت اخلاقی،
  3. عدم زندگی در محل تعیین شده توسط شوهر،
  4. خروج از منزل بدون اجازه و اطلاع شوهر،
  5. داشتن روابط نامناسب در محل کار و
  6. عدم توجه به تذکرات همسر و مسائلی از این دست می‌تواند در زمره موارد عدم تمکین عام از همسر و موجبی برای اثبات تقصیر و ناشزه بودن زن باشد.

شرایط منزل برای تمکین

در صورتی که زن از شوهر خود تمکین نکند و اقدام به ترک زندگی مشترک می نماید در اینصورت مرد باید نسبت به طرح دعوی الزام به تمکین اقدام نماید . یکی از شرایط بسیار مهم برای طرح این دعوا تهیه مقدمات تمکین می باشد مانند تهیه مسکن و اثاث منزل. بنابراین ، در مرحله اجرای حکم مرد باید منزلی را برای سکونت معرفی کند که متناسب با شان و شخصیت زوجه می باشد.

آیا منزل پدر شوهر مسکن مستقل محسوب می شود؟

منزلی که مرد به زن جهت تمکین معرفی می کند باید مستقل و دارای تمام اثاث منزل و همچنین باید شامل اتاق مستقل ، حمام و سرویس بهداشتی و آشپزخانه مستقل باشد. اگر غیر از این مورد باشد زن می تواند آن را نپذیرد. مرد نمی تواند همسر خود را در خانه ای که با پدر و مادر و خانواده اش مشترک است سکونت دهد.

جهت مشاهده نتایج پرونده های موفق در رابطه با تمکین و نفقه کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *