وکالت جواز کسب

وکالت جواز کسب

وکالت جواز کسب چیست؟

برای شروع و تداوم هر فعالیتی داشتن مجوز یا جواز فعالیت امری لازم و ضروری است. اشخاص می توانند برای دریافت مجوز، شخصا یا توسط وکیل اداری اقدام نمایند که برای وکالت در دریافت جواز کسب و حل مسائل مرتبط با آن می توان از طریق تنظیم وکالت اداری در دفاتر اسناد رسمی و برای ایرانیان مقیم خارج از کشور از طریق ثبت نام در سایت میخک وزارت خارجه ایران امکان پذیر است.

فرد صنفی

هر شخص حقیقی یا حقوقی که در یکی از فعالیت‌های صنفی اعم از تولید، خرید، فروش، توزیع، خدمات و خدمات فنی سرمایه‌گذاری کند و به‌عنوان پیشه‌ور و صاحب حرفه و شغل آزاد به‌تنهایی یا با مشارکت دیگران بخواهد محل کسبی دایر یا وسیله کسبی فراهم آورد یا تمام یا قسمتی از محصول یا خدمات خود را به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم و به‌صورت کلی یا جزئی به مصرف‌کننده عرضه دارد فرد صنفی گفته میشود.

واحد صنفی

هر واحد اقتصادی که فعالیتی ثابت یا سیار داشته باشد و توسط افراد دارای مجوز صنفی اداره شود واحد صنفی گفته می‌شود.

صنف

صنف به گروهی از افراد صنفی که طبیعت فعالیت آنان از یک نوع باشد گفته ‌شده و چهار نوع صنف تولیدی، فنی، توزیعی و خدماتی تقسیمات صنف است.

پروانه کسب

اشخاص به‌منظور شروع و ادامه کسب‌وکار می‌بایست پروانه کسب دریافت نمایند که به اشخاص برای محل مشخص یا وسیله کسب معین داده می‌شود. و اشخاص واحد صنفی زیر نظر اتحادیه صنفی فعالیت می‌نمایند و می‌بایست هر ده سال نسبت به تمدید پروانه کسب اقدام نمایند.

پروانه کسب میتواند موقت یا دائم باشد و اعتبار پروانه منوط به رعایت ضوابط و مقررات صنفی دارد.

برای دریافت پروانه کسب یا مجوز کسب و کار می بایست مشخص نمائید در چه زمینه ای قادر بر فعالیت صنفی خواهید بود چرا که برای دریافت پروانه کسب امور تولیدی،توزیعی یا فنی و خدماتی با سازمان های مختلفی از کسی و کار مواجه خواهیم بود که دریافت هر مجوز موکول به ترتیبات مقرر قانونی خواهد بود.

ضمانت اجرای عدم دریافت پروانه کسب در ماده 12 قانون تعزیرات حکومتی مورد بررسی قانون گذار قرار گرفته است.

اشخاصی که بدون دریافت جواز کسب مبادرت به فعالیت نمایند از طرف اتحادیه پلمپ می‌شوند. و تخلفات صنفی از قبیل گران‌فروشی، کم‌فروشی، تقلب در عرضه یا فروش، احتکار، عرضه خارج از شبکه، عرضه و فروش کالای قاچاق، عدم اجرای ضوابط قیمت‌گذاری و توزیع، فروش اجباری، عدم درج قیمت و عدم صدور صورتحساب و عدم رعایت دستورالعمل صنفی یا بهداشتی قابلیت بررسی توسط اتحادیه و سازمان تعزیرات حکومتی را خواهد داشت. و اشخاص حقیقی با حقوقی می‌توانند برای حل مسائل ناشی از تخلفات صنفی در هیات‌های رسیدگی صنفی و سازمان تعزیرات حکومتی از خدمات وکیل استفاده نمایند.

برای اطلاع از فرایند های دریافت مجوز می توانید از طریق سایت درگاه ملی مجوز ها آگاهی بیشتری با قوانین و مقررات مرتبط دریافت نمائید .همچنین میتوانید از طریق مراجعه حضوری به واحد صنفی مرتبط از نیازهای مرتبط با جواز کسب خود مطلع شوید.

اگر فرد دارای بیش از یک واحد صنفی باشد می بایست مباشر خود را به صنف موضوع فعالیت معرفی نماید.

ثبت شرکت و دریافت نام تجاری، برند و لوگو از فرایند های ممکن در وکالت جواز کسب می باشد که وکیل بر نحوه ثبت و حل مسائل مرتبط نظارت و پیگیری می نماید.

برای ثبت شرکت می توانید به جای مراجعه حضوری به اداره ثبت شرکتها از طریق سایت اداره ثبت شرکت ها مبادرت به تکمیل ثبت شرکت مد نظر خود نمائید.

جواز کسب ممکن است بر مبنای وکالتنامه انتقال جواز کسب و کار به شخص دیگری منتقل گردد و ترتیبات رعایت قواعد و مقررات صنفی بر عهده وکیل قرار گیرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *