ماده 11 قانون بیمه اجباری شخص ثالث 1395

ماده 11 قانون بیمه اجباری شخص ثالث 1395

درج هرگونه شرط در بیمه‌نامه که برای بیمه‌گذار یا زیان‌دیده مزایای کمتر از مزایای مندرج در این قانون مقرر کند، یا درج شرط تعلیق تعهدات بیمه‌گر در قرارداد به هر نحوی، باطل و بلااثر است.

بطلان شرط سبب بطلان بیمه‌نامه نمی‌شود.

همچنین اخذ هرگونه رضایتنامه از زیان‌دیده توسط بیمه‌گر و صندوق مبنی بر رضایت به پرداخت خسارت کمتر از مزایای مندرج در این قانون ممنوع است و چنین رضایتنامه‌ای بلااثر است.

ماده 234 قانون مدنی

شرط بر سه قسم است:

1 – شرط صفت

2 – شرط نتیجه

3- شرط فعل اثباتاً یا نفیاً

شرط صفت عبارت است از شرط راجع به کیفیت یا کمیت مورد معامله.

شرط نتیجه آن است که تحقق امری در خارج شرط شود.

شرط فعل آن است که اقدام یا عدم اقدام به فعلی بر یکی از متعاملین یا بر شخص خارجی شرط شود.

رضایتنامه بیمه

در روال جاری نمایندگان بیمه درصدد هستند مبلغ دیه را به نرخ سال جاری و یا به مبلغی کمتر بپردازند و بدین جهت رضایتنامه ای به شکل عادی و در سربرگ شرکت بیمه و یا عموما به شکل رضایتنامه رسمی و تهیه شده در دفتر اسناد رسمی تظیم و از زیاندیده یا وکیل وی امضاء میگیرند.

ابطال رضایتنامه

شخض زیاندیده که به مبلغ کمتر رضایت داده است برای اینکه بتواند حقوق قانونی خود را دریافت دارد می بایست از طریق طرح دعوی حقوقی ابطال رضایتنامه و الزام شرکت بیمه به پرداخت زیان به نرخ روز اقدام نماید و برای اینکار میبایست پس از تنظیم دادخواست به دفتر خدمات قضائی مراجعه  و دادخواستی به خواسته ابطال رضایتنامه به طرفیت شرکت بیمه ثبت و در جلسه دادگاه موضوع را به طور مشروح برای مقام قضائی بیان نماید و دادگاه پس از رسیدگی مبادرت به صدور رای قانونی مینماید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *